Valódi Egg fotel: Hogyan ismerhető fel az igazi? / Authentic Egg chair: How to tell it is not a fake?

2015-12-01 Egyéb

Valódi Egg fotel:  Hogyan ismerhető fel az igazi?

Kihagyhatatlan ajánlatot talált egy Egg fotelre? Gondolja át újra!

Ha az ajánlat túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószinüleg egy utánzatot talált. Rengeteg hamis  Arne Jacobsen által tervezett bútor van a piacon. Ha nem biztos magában, írjon nekünk: info@danish-interior-design.com

Erre a néhány dologra odafigyelve Ön is könnyen eligazodik:

A nyilvánvaló

Néha egy pillantás is elég ahhoz, hogy tudjuk: hamisítvánnyal állunk szemben. Az online ajánlatok többségében sajnos gyakran egy eredeti Egg fotójával próbálják meg értékesíteni az “eredeti által ihletett” darabokat.  A valódi tojásfotel karcsú, kecses, kontúros és mindenekelőtt: hibátlan. Az eredeti mindig négyágú talpazaton áll.

A címke

jacobsen-egg-chair-label-730x548

A Republic of Fritz Hansen 2006 óta egy speciális címkével látja el bútorait, amely egyértelmű jele a darab eredeti mivoltának. A 2010 előtt készített termékeikre piros, a 2010 utániakra barna címkét varrnak. Keresse ezt a címkét és figyelje a színét!

Ha nem talál címkét, attól még igazi lehet, bizonyára egy régebbi modellre akadt. Nem meglepő, hiszen az első 1958-ban készült. Ha egy ilyen vintage darabot talál, nézze meg az alját, ahol találnia kell egy sorszámot és a modell nevét.

A varrás

egg-chair-wave-stitch-730x518

Az Egg fotel kifogástalan szakmunka eredménye. A szöveten nem lehetnek redők, gyűrődések vagy ráncok. Kizárólag az ülőpárnán láthatja az öltések kapcsolódását, sehol máshol a fotelen. Próbálja összecsípni a szövetet vagy a bőrt az ujjaival! Ha sikerül, a fotel hamisítvány. Figyelje meg a fotel oldalán végigfutó öltéseket! Az eredeti öltései ”hullámzó” formájúak.

Megdöntés / Forgatás

A fotel dönthetőségét szabályozó  rozsdamentes fémkar gyakran az utánzatokon is megtalálható. Ha teheti, üljön bele és próbálja ki! Az igazi Egg precízen állítható, néhány régebbi darab azonban nem. A modern Egg Chair-ek kérhetőek automata visszafordulást biztosító funkcióval is, ez a típus szintén nem dönthető.

A méretek

egg-chair-dimensions-specs

Egy egyszerű mérőszalag segítségével könnyen méretet vehet a kiszemelt darabról. Az eredeti fotel méretei a következők:

Teljes magasság: 107 cm

Ülömagasság: 37 cm

Szélesség:  86 cm

Mélység alapállapotban:  79 cm

Mélység megdöntve: 95 cm

A findmetheoriginal.com munkatársainak köszönhetően készült egy kiváló videó a témáról:

Ha tényleg biztosra akar menni, csak hivatalos Fritz Hansen viszonteladótól vásároljon!

 

Az eredeti Egg kipróbálható és megvásárolható a Danish Interior Design bemutatótermében!

Danish Interior Design

1051 Budapest Hercegprímás utca 6.

+ 36 1 784 51 74 / info@danish-interior-design.com

_____________________________________________________________________

Authentic Egg chair: How to tell it is not a fake

So you think you found a great deal on a Jacobsen Egg Chair? Think again. If the price is too good to be true, chances are the chair is not good enough to be true.

There are a lot of counterfeit Jacobsen Egg Chairs out there. If you are not sure – just send us an e-mail: info@danish-interior-design.com

Here are a few things to look out for:

The Obvious

 Sometimes you’ll know immediately it’s a fake. The authentic Egg Chair is sleek, contoured and flawless. The base should have four prongs. No more. No less. Unfortunately the vast majority of knock-offs are only available online, and disreputable shops use legitimate images to advertise their counterfeit Egg Chairs.

Label

jacobsen-egg-chair-label-730x548

Republic of Fritz Hansen products (including the Egg Chair) manufactured after 2006 features a label as a sign of authenticity. Egg Chairs produced before 2010 have a red tag, while those produced after 2010 feature a brown tag. Look for the Republic of Fritz Hansen logo, as well as the year of manufacture.

If you don’t see a label, remember that it could be an older model. So look under the base; if it’s a real Egg Chair, you should find a serial number and name there.

Stitching

egg-chair-wave-stitch-730x518

 The craftsmanship of an Egg Chair is impeccable. There should be no folds, no creases, no wrinkles. There should be no joins or stitching on the front of the chair, except for on the seat pad. Try pinching the chair. If you can pinch any fabric, it’s not a real Egg Chair.

Also examine the nature of the stitching along the sides of the Egg Chair. Look for a “wave effect.”

Recliner / Rotation

 Cheap knock-offs have an equally as cheap lever for reclining. If it has a lever, make sure you can control exactly how much you want to recline.

Older versions of the Egg Chair may not recline and modern Egg Chairs that are equipped with an auto return do not recline.

Dimensions

Take out the tape measure and make sure they match these specifications:

egg-chair-dimensions-specs

Total height: 107 cm (42.1 in)
Seat height: 37cm (14.6 in)
Width: 86 cm (33.9 in)
Depth – Upright: 79 cm (31.1 in)
Depth – Reclined: 95 cm (37.4 in)

Again the best way to avoid getting burned, is to buy a certified authentic Jacobsen Egg Chair.

Thank you findmetheoriginal.com for their insightful video:

source / forrás: blog.danishdesignstore.com